Monday, May 9, 2022

 Väljasõit

Kolmapäeval, 1. juunil toimub meie klassi väljasõit Järvamaale. Rännak algab Wile Farmist, kus kohtume Lõuna-Ameerikast pärit villaloomade alpakadega. Räägime alpakadest lähemalt, saame teada kuidas nad elavad, mida söövad ja näeme ka farmi nimilooma Wilet ennast. Katsume alpakade imepehmet villa, saame teada, mida sellest valmistatakse ning katsetame villa kraasimist ning ketramist. Pärast jätkub rännak juba Eesti Piimandusmuuseumis Imaveres, kus tutvume põhjalikult Eesti ühe tähtsaima tegevusalaga – piimandusega. Saame teadmisi piimanduse ajaloost, meiereide sisseseadest ja sellest, kuidas piimandus on mõjutanud Eesti majanduse arengut. Lisaks sellele osaleme jäätise töötoas. Programmi lõppedes saab jäätist ka maitsta. Kohapeal sööme lõunat Imavere Kõrtsis. Grupimenüüs sisaldab: viinerid friikartulitega, värske salat, joogiks morss.

 

Väljasõit kooli juurest on kell 8.30, tagasi püüame jõuda umbes 15.00-15.15. Õppekäigu kogumaksumus on 27€ (Wile Farm, Eesti Piimandusmuuseum, lõunasöök ja transport). Palun õppekäigu eest tasuda klassijuhataja kätte hiljemalt 25. maiks.  Küsimuste ja murede korral pöörduda klassijuhataja poole. 




  Esmaspäeval, 1 . aprillil oli  koolikotivaba päev . See tähendas seda, et kõik kooliks vajalik tuli kaasa võtta ükskõik mille muuga, aga m...